20 november 2014

raamvliegers II // sperwer en prooi

wat een tragedie! 
na een enorme klap vond ik deze mooie zanglijster en haar wonderschone jager (met hartjes op haar vleugels!) naast elkaar voor het raam. botte pech, want normaal vliegt er goddank maar een vogel per jaar tegen het raam (en gelukkig ook niet altijd met een slechte afloop), maar t moet voor nu maar even klaar zijn!

6 opmerkingen:

 1. Sneu! Maar speciaal om ze van zo dichtbij eens te kunnen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O jeetje, wat sneu. Misschien toch maar iets op of voor het raam hangen? Een mooie raamtekening met afwasbare verf? Tegenwoordig hebben ze ook te gekke vitarges :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ai, verschrikkelijk!
  Misschien kan je dit ook eens bekijken (naast het zichtbaar maken van het glas met stickers of zo):
  "Veelvuldig tegen ramen vliegen impliceert dat vogels uw raam zien als enige vluchtroute. Voorzie dat uw tuin ook veilige, opvallende vluchtroutes heeft, of een dichte struik waarin ze zich onmiddellijk kunnen terugtrekken bij gevaar." (van natuurpunt.be)?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dat is echt zonde. Daar bloedt mijn hart van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hang dan iets voor het raam... Hier kan ik echt niet tegen hoor, je weet dat het gebeurt en vervolgens doe je er niets tegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. vind ik ook, en al zeker nier om er dan bijna mee te koop te lopen en aan de vogels te vragen om even te stoppen tegen het raam te vliegen. Er bestaan hopen, mooie, stijlvolle, raamstickers om dit te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen

dankjewelmerci!